Min väg mot yrkes-VM i omvårdnad!

Min resa till VM

Kategori: Allmänt

Den 16 maj 2014 hade jag turen och vann SM-guld i vård och omsorg. Detta var den största dagen i mitt liv, hittills i alla fall ;) 
 
Hela denna resan startade  påsätt och vis redan när jag började gymnasiet. Jag fick nämligen då reda på att två av tjejerna som gick i 3:an, skulle vara med i en uttagstävling till finalen i SM i omvårdnad. Jag var redan då mer eller mindre säker på att jag vill vara med och tävla, för jag ville se hur bra jag kunde bli. En av mina lärare ska redan under mina första veckor på gymnasiet frågat vad jag ville med min utbildning, jag ska då utan någon tvekan ha sagt " Jag vill bli bäst". Detta är något jag inte kommer ihåg själv, men om jag känner mig själv rätt så är det ganska troligt att det var mitt svar.
 
I januari 2014 var min första tävling som hölls i Växjö, samtidigt som 4 andra tävlingar hölls runt om i Sverige. När denna dagen var över så var vi 5 st som skulle tävla i finalen uppe i Umeå, fyra tjejer och en kille. JAg trodde inte att jag kunde känna mer glädje än jag gjorde den dagen. Men tji fick jag, när tävlingen i Umeå var avgjord och jag stod som vinnare kunde jag inte tro att det var sant! 
 
Nu börjar min riktiga utmaning! Min resa till worldskills, Sao Paolo, Brasilien!!!!